Een zaak vol verse smaak

Een zaak vol verse smaak

'Wij zijn verliefd op dit winkeltje', aldus Gijs en Ingrid Wijtman. (Foto: Rob Joore)

Gijs en Ingrid Wijtman openden een maand geleden hun slagerij aan de Meerkreuk 32. Slagerij Wijtman, 'De Zaak vol Smaak', maakt zijn naam meer dan waar en herinnert in niets meer aan de Witte Prijzenslager die hier voorheen was gevestigd.

Gijs en Ingrid Wijtman openden een maand geleden hun slagerij aan de Meerkreuk 32. Slagerij Wijtman, ‘De Zaak vol Smaak’, maakt zijn naam meer dan waar en herinnert in niets meer aan de Witte Prijzenslager die hier voorheen was gevestigd.

De smaak van vers vlees straalt de klant haast letterlijk vanuit de toonbank tegemoet. ‘Mag ik vijf karbonaadjes van je?’ Met een vakkundige beweging hakt Wijtman vijf karbonades in vrijwel gelijke stukken van een varkensribstuk af.

Verser kan niet
Net als vroeger op de dorpen in Kaag en Braassem is de kogelbiefstuk van Hollandse dikbil koeien die de slager pas afsnijdt als de klant erom vraagt. Verser kan niet. Naast alle bekende soorten vlees, heeft De Zaak vol Smaak ruime keus aan producten die slager Wijtman zelf heeft bedacht en gemaakt. Ooit een ‘Buikje filet du PatrĂ´n’, een overheerlijk cordon blue gevuld me kruidencrème en roomboter gegeten of een door Wijtman bedacht stukje Farmer kip? Ook voor de BBQ is De Zaak vol Smaak het juiste adres in Oude Wetering. Bij slagerij Wijtman kunnen particulieren verenigingen terecht voor alle BBQ vlees en producten tot men met het BBQ rooster toe.

Slagerij Wijtman verkoopt uitsluitend vers vlees van hoge kwaliteit tegen meer dan schappelijke prijzen. Wie daaraan twijfelt, moet het gewoon eens uitproberen. Gijs Wijtman is een ambachtelijke slager die zijn vak tot in finesse beheerst. Ambachtelijk wil zeggen dat delen van varkens en koeien achter in de slagerij worden ‘opgewerkt’ en niet als pakketjes vlees binnen komen, de vriezer ingaan om vervolgens als vers vlees te worden verkocht.

Verliefd
Als de halve varkens en koeien zijn ‘opgewerkt’ laat Wijtman het vlees onder ideale omstandigheden en in de juiste tijd besterven. En ook wordt het na invriezen onder ideale omstandigheden geleidelijk geregenereerd . ‘Tijd is smaak.’ Ossenworst, gehaktballen, rookworst kookworst, gegrilde worst, het is allemaal door slager Wijtman vers bereid. ‘Wij hebben plezier in ons werk en zijn verliefd op dit winkeltje.’ En dat is wat Gijs en Ingrid Wijtman en hun medewerkers ook uitstralen.

www.slagerijwijtman.nl.