SP vraagt spoeddebat over Coupépolder aan

SP vraagt spoeddebat over Coupépolder aan
- ANP
ALPHEN AAN DEN RIJN - SP-voorman Jo Schriek heeft een spoeddebat aangevraagd over de feiten die naar boven kwamen bij het Vara-programma Zembla. De aanvraag deed Schriek mede namens de partijen Nieuw Elan en GroenLinks.

ALPHEN AAN DEN RIJN – SP-voorman Jo Schriek heeft een spoeddebat aangevraagd over de feiten die naar boven kwamen bij het Vara-programma Zembla. De aanvraag deed Schriek mede namens de partijen Nieuw Elan en GroenLinks.

In die documentaire deed wethouder Stan Lyczak uitspraken waarin hij de indruk wekte dat er geen probleem is in de Coupépolder. Hij meldt, aldus Schriek: ‘Huishoudelijk afval en wat organische stoffen.’ Daarnaast vindt de SP’er het vreemd dat nu op de gemeentelijke website staat dat er juist wel gif ligt. ‘Gezien de antwoorden van de wethouder op de vragen van de journalist van Zembla, lijkt tevens de indruk te worden gewekt dat hij de de rol van de externe onafhankelijke onderzoekscommissie, die sinds juli 2012 aan de slag is gegaan, niet van belang is voor hem’, schrijft Schriek in zijn aanvraag voor een spoeddebat. Al met al, voldoende aanleidingen voor hem om met zijn collega raadsleden te debatteren over dit onderwerp.